Начало За Забава Събития МС към ОУ „Св. Климент Охридски” Павликени участва за четвърти път...

МС към ОУ „Св. Климент Охридски” Павликени участва за четвърти път в мажоретния фестивал на гр. Левски

1708

Празнично дефиле и концертна програма на мажоретните състави от три възрасти на град Левски, състави от градовете Летница, Павликени, Горна Оряховица, Велико Търново и младежкия духов оркестър Youth Brass Band на град Ловеч с ръководител Тотко Рогашки зарадваха днес жителите и гостите на град Левски.

Кметът на община Левски Любка Александрова, след като на Международния ден на детето 1 юни с радост подари на децата прекрасна детска площадка, в деня на Ботев и загиналите за свободата на България приветства с добре дошли всички на Мажоретния фестивал, празник на красотата, грацията и съвършенството. Фестивалът, под патронажа на кмета на общината Любка Александрова,
се организира от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Левски под надслов „С танц и красота да направим по–добър света“ и има за цел да популяризира и съдейства за развитие на извънкласни и извънучилищни дейности за превенция на рисковото поведение.

Възникнал преди 7 години в резултат на упорития труд и постиженията на мажоретните състави на гр. Левски с ръководители Валя Маркова и Соня Дунева и подкрепата на Община Левски, шестото издание на фестивала е поредно доказателство за професионализма, хъса и желанието на златните момичета на Левски с танц и красота да направят по-добър света. Мажоретният фестивал днес беше и с благотворителна кауза – Да помогнем на Хриси за набиране на средства за операция на гръбначния стълб.

Златните момичета на град Левски – шампионки на България в Националния фестивал „Мадарски конник” с ръководители Валя Маркова и Соня Дунева откриха фестивала. Момичетата на град Левски вече пишат история, в която трето поколение мажоретки, деца от детските градини радват публиката. В своето дебютно участие мажоретките от втора възрастова група се класираха на второ място в Националния фестивал „Мадарски конник”. Приятна изненада за публиката днес беше танцът на мажоретките от трите възрастови групи, който те сами са създали. Днес на площада в град Левски много настроение на публиката подариха и Мажоретен състав към ОУ ”Вичо Грънчаров” гр. Горна Оряховица с ръководител от основаването му до сега Розалия Нанкова, носител на многобройни престижни отличия, МС към ОУ „Св. Климент Охридски” Павликени с ръководител Румяна Недкова – за четвърти път участници във фестивала, МС към Териториалната агенция на НАП – Велико Търново любимци на публиката, МС „Дъга” към НЧ ”Н. Й. Вапцаров” Летница –редовни участници във фестивала в Левски с ръководител Соня Дунева; духовият оркестър от Ловеч. Кметът на община Левски Любка Александрова връчи на всички участници плакет за отлично представяне на мажоретния фестивал.