Начало Новини Образование Наградиха най-добрия клип на екологична тематика в Павликени

Наградиха най-добрия клип на екологична тематика в Павликени

1456

Петокласничката Емилия Иванова създаде най-красивия клип на екологична тематика в Павликени. Тя спечели конкурса, организиран от Община Павликени и фирмата за разделно събиране на отпадъци „Екоколект“ АД. Наградата за победителя е таблет, съобщиха от местната администрация.

През целия месец декември учениците в общината можеха да запишат свое кратко видео, в което да обяснят защо е важно да се пази природата чиста и как те гледат на екологията. После клиповете бяха споделени във Фейсбук с хаштаг #ЗаЧистоПавликени.

„Нашето искрено желание е да скъсяваме дистанцията с младите граждани на общината“, каза при връчването на наградата зам.-кметът инж. Анастасия Вачева и обясни мотивите на Община Павликени да организира различен конкурс през настоящата година.

Творческа работилница за екологично образование проведе за децата Виктория Гецова – регионален мениджър в „Екоколект“. Тя обясни какво е разделно събиране и защо е важно да изхвърляме хартията и пластмасата в жълтите контейнери, а стъклото – в зелените. „Ежедневно ние консумираме огромно количество продукти в опаковки. Те остават отпадък, с който можем да постъпим безотговорно и да изхвърлим в околната среда. Или да имаме отговорно отношение към отпадъците и да изхвърляме разделно, за да можем след това да ги рециклираме, т.е. да ги преработим и да получим суровина за нов продукт“, обясни тя на учениците. Всички участници в работилницата получиха подаръци от организаторите.