Начало Новини Политика Над 17 млн. лева е бюджетът за 2018 г. на Община Павликени

Над 17 млн. лева е бюджетът за 2018 г. на Община Павликени

1257
Павликени

Приет е бюджетът на община Павликени, в размер на 17,112,423 лв., съобщиха от общинската администрация. Държавните субсидии за общината са увеличени с 1,381,147 лв., или 13.39 процента.

Този ръст е обвързан преди всичко с обезпечаване на промяната в размера на минималната работна заплата от 460 на 510 лева и увеличените разходи за работни заплати във функция „Образование“.

При гласуването на бюджетната рамка от Общинския съвет, кметът инж. Емануил Манолов е подчертал, че бюджетът е балансиран и гарантиращ финансова обезпеченост и стабилност на общината.

За програмата „Местни инициативи“ се увеличава финансирането с 5,200 лева. Отделени са средства и за програмите „Граждански инициативи“ и „Ин витро“. Запазва се размерът на всички местни данъци на нивото от 2017 г.

Планирано е минимално увеличение на размера на таксата за битови отпадъци, което е свързано с размера на минималната работна заплата на персонала, осъществяващ събирането и транспортирането на битовите отпадъци, и увеличението на средствата за отчисления на депонираното количество отпадъци на регионалното депо в с. Санадиново, уточниха от общината.