Начало Новини Политика На България е нужно правителство на ГЕРБ, а не нови управленски експерименти

На България е нужно правителство на ГЕРБ, а не нови управленски експерименти

948

Жители на великотърновското село Пчелище пожелаха да няма нови експерименти с управлението на държавата, както бе през 2013 и 2014 година при кабинета Орешарски, а България отново да има стабилно правителство, начело с ГЕРБ, което да продължи линията на стабилност и възход. Пред голямата аудитория в селото кандидатите за народни представители с №11 Любомира Попова, Евгени Стоев, Георги Недев и Росица Димитрова представиха реалните решения за България, регионите, градовете и селата, заложени в управленската програма на ГЕРБ.

„По-високите пенсии и доходи са реално очакван резултат, защото ГЕРБ показаха каква трябва да бъде визията за развитие на България. През миналата година имаме 3.6% икономически ръст. Само на базата на този резултат за един мандат брутният вътрешен продукт ще надхвърли 100 милиарда лева, което ще позволи пенсиите да достигнат нива от 300 лева, минималните заплати – 650 лева, а средните месечни възнаграждения – 1,500 лева”, обясниха кандидатите за народни представители на ГЕРБ.

Участващите в срещата бяха единодушни, че всичко това вече можеше да е факт, ако не бяха близо седемте милиарда лева, които правителството Борисов 2 бе принудено да плати заради неизгодните сделки за АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй, сключвани от кабинетите на БСП и ДПС – „Станишев” и „Орешарски”, както и заради фалиралата при Орешарски Корпоративна търговска банка.

„Нека не забравяме всичко това, което се случи преди две години. Нека не забравяме, че хора, уволнявани за корупция, сега ни говорят за промяна и за борба с корупцията”, призоваха кандидатите за народни представители с бюлетина №11. “Вълкът козината си мени, но нрава – не”, отговориха будни жители на с. Пчелище.

Областният лидер на ГЕРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов заяви, че разликата между времето на Орешарски и управлението на Борисов е огромна. „Само за две години Велико Търново се нареди на едно от първите места в страната по икономическа активност. За 2016 година имаме 1,500 нови работни места. Разкриват се нови производства, безработицата спадна до 3% в общината и под 2% за града, а при Орешарски бе 9%. За миналата година имаме над 1000 бебета – 30% е ръстът на раждаемостта. С едно слабо управление, каквото бе на БСП и ДПС, това няма как да продължи”, коментира Панов.

„Ние, кметовете, поставихме въпроса за развитието на професионалното образование, за да може бизнесът да разчита на подготвени кадри. В новата управленска програма на ГЕРБ образованието е национален приоритет. Няма човек, който да работи и да не е грешил. ГЕРБ показва, че се учи от грешките си”, обясни Даниел Панов.

Кабинетът Борисов 2 начерта ясен път на развитие и пред община Велико Търново. Довършването на магистрала „Хемус”, която ще мине на 13 километра от града, както и строителството на високоскоростния път Русе – Велико Търново – Свиленград, бяха изведени като национални приоритет. Старопрестолният град и общината стават основен кръстопът не само за България, но и за Европа, чрез трансграничния коридор Хелзинки – Истанбул. Всичко това е огромна перспектива за бурно икономическо развитие и чувствително повишаване на жизнения стандарт.