Начало Новини Инфраструктура На хленч в София за довършване на околовръстния път на Павликени и...

На хленч в София за довършване на околовръстния път на Павликени и вода за с. Върбовка

526

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за довършването на околовръстен път на гр. Павликени се разбраха днес министър Виолета Комитова и „кмето“ на общината.

Участъкът се явява естествено продължение на републикански път III-303. Изграждането му ще позволи да се облекчи движението в града, като трасето ще поеме трафика на товарни автомобили.

За довършителните дейности на участъка е необходимо да се направи проектиране на оставащите за построяване 4 км от трасето и да се извърши отчуждаването на необходимите за целта имоти. Това вече е направено за ¾ от целия околовръстен път, като трасето е насипано с чакъл и затова към момента не се използва.

С „кмето“ на община Павликени министър Комитова обсъди и водоснабдяването на с. Върбовка. Довършването на довеждащия водопровод към селото е спряно през 2008 г. поради липса на финансиране.

Министър Комитова се ангажира да обсъди с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ проектирането на околовръстния път на гр. Павликени и да се потърсят варианти за финансиране на обектите през следващата година.