Начало Новини Околна среда Новозасадените градини на Патреш

Новозасадените градини на Патреш

3789

Инициативата на ръководството на НЧ „Просвета-1898” с. Патреш за засаждане на медоносни дръвчета в събота,19 март, приключи успешно. В с. Патреш се събраха 51 доброволци от Павликени, Търново, Стара Загора, ученици от клуб „Приятели на книгата” и местни жители.  Цели семейства помогнаха да се изпълни желанието на читалището да направи красиви махленски градинки в селото. Доброволците садиха дръвчета едновременно в трите махали на селото, след което бяха почерпени с билков чай с мед, питка и варена царевица по случай Тодоровден.

Читалището благодари на хората от „TimeHeroes Микрофонд”. Те повярваха в каузата му и помогнаха да се закупят 21 дървета. Искрена благодарност и към отзовалите се местни пчелари, Кмета на Община Павликени, Кмета на с. Патреш и Пенсионерски клуб с. Патреш.

Посадени бяха 33 дървета, от които 6 еводии и два шестила, а останалите – липи. Също така в последния момент бяха дарени жасмин и 10 овошки (череши и ябълки), които също са засадени.

Но с това работата покрай новозасадените градини не свършва. Кметството поема задължението да опази дръвчетата от животните и системно да ги полива.