Начало Новини Инфраструктура Нов външен асансьор откриха в поликлиниката в Павликени

Нов външен асансьор откриха в поликлиниката в Павликени

617

Новоизграден външен асансьор в Общинската поликлиника в Павликени беше открит днес. Лентата на новото съоръжение прерязаха „кметo“ инж. Емануил Манолов и представителя на фирмата-изпълнител инж. Кирил Иванов.

Асансьорът е монтиран по проект „Изграждане на достъпна среда – външен асансьор на сграда Общинска поликлиника – Павликени”, съфинансиран от Проект „Красива България” към Министерството на труда и социалната политика и Община Павликени.

Общата стойност на проекта са безбожните 124,184 лв., в това число 49,973 лв. е съфинансирането от Община Павликени. Изградена е асансьорна кула, разположена в ъгъла между съществуващото стълбище и коридора към основното фоайе на сградата. Асансьорът има 4 спирки – една за партера и по една за останалите три надземни нива на сградата. 

Асансьорът е с товароподемност 800 кг и максимум 10 лица. Отговаря на всички нормативни изисквания – скорост, достъпност, безопасност и към момента в община Павликени няма изграден друг такъв хидравличен пътнически асансьор. Съоръжението разполага и с директна връзка с фирма, която осигурява техническата му безопасност при експлоатация. 

Строително-монтажните дейности извърши Дружество по Закона за задълженията и договорите „Лифт Груп” с представител инж. Кирил Иванов. Строителният надзор на обекта осъществи фирма „Стройинврст – ВТ 1” ООД Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков. Авторският надзор изпълни фирма „3 D Зона” ЕООД София с управител Людмила Димитрова.

С реализацията на дейностите по проекта се създаде по-достъпна среда за нуждите на потребителите на поликлиниката, а също така се създадоха и 3 работни места за лица, наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.