Начало Новини Политика Обръщение на „кмето“ Манолов по повод 3-ти март

Обръщение на „кмето“ Манолов по повод 3-ти март

911

Публикуваме поредното напудрено, популистко и полуграмотно излияние с въпроси на какво точно е кмет „кмето“ – на „община Павликени“ или на „Община Павликени“ и дали се обръща към „вас“ или към „Вас“… И всичко това при платен с парите на данъкоплатеца кметски PR. Колко смешно и колко жалко.

.

.

„Уважаеми съграждани,

Уважаеми жители на област Велико Търново,

В навечерието на националния празник на България се обръщам към Вас с думи на патриотизъм и национална гордост. Датата 3 март е триумф на националното ни самосъзнание; тя дава перспектива за българското развитие и утвърждава националното ни битие.

В този ден поднасяме нашите венци на признателност пред загиналите за свободата на България. Тези опълченци, герои и храбри българи дадоха живота си за Родината. Наш дълг днес е всеки ден да даваме смисъл на тяхната саможертва, като не спираме да се развиваме и да градим пътя на цивилизована България през XXI в. Но да го направим с ясна визия, с почтеност и с отговорност.

Днес Европа ни казва, че трябва да бъдем „единни в многообразието”, но и да отстоим нашия си, български, възрожденски дух. Именно онзи дух, с който България постигна своята свобода!

Да живее България!

Инж. Емануил Манолов

Кмет на Община Павликени“