Начало Новини Инфраструктура Обходният път на Павликени е сред регионалните приоритети на ГЕРБ-СДС

Обходният път на Павликени е сред регионалните приоритети на ГЕРБ-СДС

446

Изграждането на околовръстното трасе край Павликени е сред регионалните приоритети на коалиция ГЕРБ-СДС във Великотърновски регион. По този начин тежката техника, която ще изгражда АМ “Хемус” или която ще пътува към магистралата, няма да ползва градските улици. В това са категорични кандидатите за народни представители от дясно-центристката коалиция.
Те коментираха важния въпрос по време на празника на Павликени навръх Петровден. В тържествата се включи водачът на листата проф. Костадин Ангелов и кандидатите за народни представители Димитър Николов, Росица Димитрова и Венцислав Георгиев, който е общински съветник в града.

Кандидатите за депутати припомниха, че преди три месеца Бойко Борисов лично инспектира пътното трасе, беше запознат с проблема и като премиер се ангажира с изграждането на обхода. Затова и инфраструктурният обект достигна до фаза процедура за проектиране, която стартира в Пътната агенция. Както магистрала “Хемус”, така и този проект за съжаление са с неясно бъдеще, ако се съди по действията на служебното правителство.

Жителите на Павликени са категорични, че обходът е чакан над четири десетилетия. Обектът трябва да e построен преди старта на строителството на магистрала “Хемус”. За довършителните дейности на невралгичния участък с дължина пет километра са необходими около 6 млн. лв.

При управлението на Борисов бяха осигурени средства за ремонта на основния път, свързващ В. Търново и Павликени – през Пушевския кантон, селата Михалци и Мусина. Основно ремонтирани са 15 км, остават още 8 км. В Павликени чрез общите усилия на местната и изпълнителната власт през последните четири години са санирани училищата, строят се и се ремонтират пътища, основно се подобрява инфраструктурата. Градът и общината са един от примерите, че ГЕРБ не дели общините по политически критерии, а работи за подобряване живота на всички български граждани.