Начало Новини Здраве Община Павликени вложи близо 13,000 лв. в ремонт на здравната служба в...

Община Павликени вложи близо 13,000 лв. в ремонт на здравната служба в c. Мусина

393

Жителите на с. Мусина отбелязаха завършването на ремонта на здравната служба в селото и предстоящия Бабинден.

Обновяването на помещенията на лечебницата продължи 5 месеца и беше финансирано с 12,950.42 лв. от бюджета на Община Павликени. Дарители осигуриха останалите около 3,900 лв. за ремонта. Дейностите включваха подмяна на всички прозорци и врати в службата. Помещенията бяха пребоядисани външно и вътрешно, а подовите настилки в лекарския кабинет и манипулационната бяха заменени с гранитогрес. В чакалнята са поставени 6 посетителски стола. Закупени са и две камини за отопление. Всички мебели в службата бяха пребоядисани и освежени.

Сред дарителите за ремонта са 72-ма от местните жители, както и 12 от чуждестранните жители, живеещи в селото. Много от тях участваха и с доброволен труд в ремонта.

„Тези помещения дават възможност вие да ползвате здравни услуги тук, на място в селото, и да няма нужда да пътувате до големия град. Наред с това, обновяването на помещенията ще донесе и комфорт на лекарите, които ще работят в тях. Дължим им това добро отношение, защото те са хората, които се грижат за нашето здраве“, каза при откриването на обекта „кмето“ на община Павликени.