Начало Новини Инфраструктура Община Павликени закупи високопроходим пикап, оборудван за пожарогасене, за Доброволното формирование

Община Павликени закупи високопроходим пикап, оборудван за пожарогасене, за Доброволното формирование

215

Община Павликени закупи високопроходим пикап, оборудван за пожарогасене. Машината, марка Ford Ranger, ще се използва от Доброволното формирование Павликени 45-01. Ключовете за пикапа връчи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов на ръководителя на формированието Силвия Дечева, която е и главен експерт „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“.

Оборудването на пикапа включва прикачена цистерна, свързана с моторна помпа, шлангове и друга преносима моторна помпа за отводняване при възникване на наводнения, както и с мегафон.

Финансовите средства за закупуване на машината са от държавен делегиран бюджет по дейност „Доброволно формирование“.

Доброволно формирование за помощ при спасителни и издирвателни операции, потушаването на пожари, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и оказване на първа помощ на пострадалите беше създадено през 2017 г. в Павликени. Доброволците във формированието в момента са 19 души. Всички те са екипирани с  пълна защитна екипировка. През миналата година те надградиха уменията си като преминаха през практичен и теоретичен курс за реакция при наводнения.