Начало Новини Администрация Община Павликени няма да променя таксата за битови отпадъци

Община Павликени няма да променя таксата за битови отпадъци

52

Община Павликени няма да променя таксата за битови отпадъци спрямо размера ѝ от 2018 г., съобщават от пресцентъра на общината.

Планирано е увеличение на данъка върху превозните средства, и то е свързано с последното изменение на Закона за местните данъци и такси.

Информацията за планираните приходи и разходи за 2019 г. е била представена от кмета инж. Емануил Манолов в рамките на общественото обсъждане на бюджета за настоящата година. Предвиденият проектобюджет е 17,744,729 лв. „Завършваме поредната година на стабилност, през която управляваме бюджета на община Павликени с отговорност и с перфектно планиране“, не спира да се самоизтъква „кмето“.

Той подчертава, че основният документ за финансовата политика на общината през 2019 г. е свързан с предоставяне на услуги на гражданите в сферата на образованието, здравеопазването, социалните услуги, културата и спорта. Средствата за зимно поддържане са 144 500 лева. Предвидени са средства и за общинските програми „Инвитро“ и „Местни и граждански инициативи“.

Очакваните вложения по капиталовата програма на общината за 2019 г. от собствени бюджетни средства и целева субсидия са 904,750 лева.