Начало Новини Криминална хроника Осем сигнала за запалени сухи треви и отпадъци са регистрирани в региона...

Осем сигнала за запалени сухи треви и отпадъци са регистрирани в региона през изминалото денонощие

1525

На осем сигнала за запалени сухи треви и отпадъци са реагирали великотърновските пожарникари през изминалото денонощие, информират от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново.

Сухи треви са горели гробищния парк в град Павликени, на старото сметище в свищовското село Морава, в град Свищов на площад „Филип Тотю“, във великотърнвоското село Беляковец, на ул. „Васил Златарски“ във Велико Търново.
Пожарникарите са гасили и запалени отпадъци в лясковското село Козаревец и сметището в село Павел, община Полски Тръмбеш. Няма нанесени материални щети. Като причина за възникване на пожарите при всички сигнали е посочено небрежност при боравене с открит огън.

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ припомнят, че има законова забрана за изгаряне на стърнища и растителни отпадъци в земеделските земи.

За днес за област Велико Търново е обявен червен индекс за пожароопасност. Тази степен на пожароопасност означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони