Начало Новини Криминална хроника Осъдиха мъж, държал незаконни боеприпаси

Осъдиха мъж, държал незаконни боеприпаси

909

След споразумение с Районна прокуратура – Павликени, 60-годишен мъж, неправомерно държал боеприпаси е осъден на наказание от шест месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл.66 от НК е отложено за изпитателен срок от три години.

Георги Г. се призна за виновен и е осъден за това, че на 01.08.2016 г., в с.Михалци, обл. Велико Търново, държал боеприпаси за огнестрелни оръжия – десет ловни патрона калибър 12, деветнайсет патрона 7,62/54R, пет патрона 22 short, тридесет халосни патрона калибър 7,62/54R, един патрон 7,62х39 мм.,три халосни патрона калибър 7,62х 39 мм, осем капсули тип „Жевело“ и взривни вещества – двайсет и три фабрично произведени хартиени гилзи, с амониево-селитрена взривна смес, учебна ръчна осколъчна отбранителна граната Ф-1, комплектована с учебна запалка за ръчна граната и восък с формата на равностранна триъгълна призма, обвит с картон и жълта хартиена лента, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите средства – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Веществените доказателства, предмет на престъплението, притежанието на които не е разрешено са отнети в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.