Начало Новини Криминална хроника Осъдиха на 7 и на 4 години лишаване от свобода двамата братя...

Осъдиха на 7 и на 4 години лишаване от свобода двамата братя от Павликени, подсъдими по делото „Червеите“

1605

Окръжен съд – Велико Търново призна братята, подсъдими по делото „Червеите“, за виновни, съобщават от пресцентъра на Апелативен съд – Велико Търново.

Циганинът Илиян С. от Павликени е осъден на 7 години лишаване от свобода, което ще изтърпи при първоначален строг режим. Той е осъден и да заплати на Карамфил Б. сумата от 10,000 лева като обезщетение за неимуществени вреди и сумата от 250 лева имуществени вреди, които гражданският ищец е претърпял в резултат на престъплението, ведно със законната лихва. Съдът отхвърли предявения от Карамфил Б. иск за разликата на уважения размер до предявения от 200,000 лева, а също така и отхвърли изцяло предявения от Альоша С. А. граждански иск за сумата от 20,000 лева като неоснователни и недоказани.

Другият брат, циганинът Станчо С., също от Павликени, е осъден на 4 години лишаване от свобода, които да се изтърпят при първоначален строг режим.

Илиян С. е признат за виновен за това, че на 18 януари 2016 година направил опит да открадне от Карамфил Б. 250 лева. След като го заварил на мястото на престъплението, той възпроизвел изстрели срещу Карамфил Б. от Велико Търново, Айдън А. Х. от София и Альоша С. А. от Велико Търново. Деянието е придружено с опит за убийството на Карамфил Б.

Подсъдимият Станчо С. е признат за виновен за съучастие в деянието. Той разрушил входна врата на офис, извършил опит за кражба на сумата от 250 лева от Карамфил Б.

Присъдата на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.