Начало Новини Криминална хроника Осъдиха 20-годишна от Павликени за мнима пратка с билки за 1K евро

Осъдиха 20-годишна от Павликени за мнима пратка с билки за 1K евро

1211

20-годишна от Павликени се спогоди с прокуратурата в горна оряховица за 10 месеца условна присъда и тригодишен изпитателен срок за участие в банда за телефонни измами. Ралица Атанасова е била използвана като муле, за да даде колет с животоспасяващи билки и документи на 69-годишната Гана Стоянова от Горна Оряховица. Сюжетът се разиграва в края на ноември миналата година.

Горнооряховката трябвало да даде 1000 евро на жената за въпросния мним колет от Испания, но се оказала запозната със схемата и се обадила на тел. 112 веднага след уговорката за среща и тричасови увещания, че пратката е от зетя. Жената, която доста години си изкарва хляба от гурбет в Гърция и по това време е била в отпуск, не се хваща на въдицата, защото предния ден дъщеря й и зет й са били на гости в Горна Оряховица и си заминали за Испания. Гана обаче влиза в ролята на болна пенсионерка, която трябва да получи билки от зетя, и вкарва в клопка измамниците.
На мястото за предаване на парите и получаване на пратката се озовават началникът на полицията в Горна Оряховица Павлин Лазаров и неговият заместник Мариян Лонгинов. Те залавят Ралица, а тя предава съучастника си Йордан Василев, с когото тогава живее на съпружески начала и доста време той е бил обявен за издирване. На него прокуратурата в Горна Оряховица обаче не е предложила споразумение, защото е със сериозно криминално досие и предстои да бъде внесен обвинителен акт. 20-годишната Ралица Атанасова пък е с чисто криминално досие и заради това вчера Районният съд в Горна Оряховица е одобрил спогодбата с прокурора.