Начало Новини Инфраструктура Отворен е пътят Павликени-Караисен и трасетата в свищовско

Отворен е пътят Павликени-Караисен и трасетата в свищовско

1186

Пътят Павликени-Караисен е проходим отвчера вечерта, съобщиха от пресслужбата на кметската управа. От 9 януари сутринта, към 4 часа, техника на фирмата „Пътни строежи – Велико Търново“, която поддържа републиканската пътна мрежа, пробива 12-километровата отсечка, която беше затрупана от двуметрови преспи, вследствие силния вятър и снегонавявания. Първоначално беше освободена едната лента на пътя, но отвчера следобед започна почистването на другата лента. „При силен вятър, какъвто имаше в района 40 часа, бе безсмислено да се движи снегопочистващата техника“, коментира кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. След като е намаляла скоростта на вятъра, машините са започвали да пробиват трасето.

Пътищата в свищовска община също са отворени и проходими при зимни условия съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“. Информацията е отпреди час. Вчера, с помощта на военни от поделението в Белене, бяха пробити отсечките Червена- Свищов и Павел- Совата. Ограничения по тези пътища има за тежкотоварните автомобили. По пътя Царевец–Горна Студена се  допускат автомобили  само до 3.5 тона, както и по пътя Козловец–Свищов. По трасето Царевец–Павел е отворен за движение на МПС до 12 тона, както и по отсечката Свищов–Совата. Пътят Павликени- Караисен отвчера е проходим при зимни условия.

Продължава да е затворена за движение на автомобили отсечката Ресен-Стефан Стамболово заради снеговалеж. Обходният маршрут, който могат да ползват автомобилите е Ресен–Самоводене–Петко Каравелово–Стефан Стамболово. Ограниченията за движение на тирове и тежкотоварни автомобили над 12 тона остават в сила на територията на цялата област с изключение на главен път I-4 Севлиево-Велико Търново и път II-55 Дебелец–Гурково.