Начало Новини Инфраструктура Открита е обществена поръчка за проектиране на обходен път на град Павликени

Открита е обществена поръчка за проектиране на обходен път на град Павликени

273
знак

Открита е обществена поръчка за проектиране на обходен път на град Павликени, съобщиха от АПИ. Тръжната процедура е за избор на изпълнител за проектиране на доизграждането на обходния път на град Павликени. Целта е да се актуализира технически проект от 80-те години на миналия век за обходен път с дължина между 4.5 км и 5 км.

Началото на съществуващия проект е при 29-ти км на път III-303 (Гара Бяла – о.п. Плевен) – Българене – Левски – Бутово – о.п. Павликени – Мусина – Пушево – Керека – (Дряново – Гостилица). Трасето обхожда Павликени от западната страна, пресича жп- линията София – Варна, чрез надлез, след което пресича и третокласния път Павликени – Стамболово – Хотница – Самоводене. След това проектното трасе се развива на югоизток, обхождайки Павликени от югозападната му страна, до пресичането с път III-405 Добромирка – Вишовград – Павликени – Караисен – Свищов, се посочва в съобщението.

В началото на 90-те години започва строителството на 2,2 км от трасето. Работата обаче е преустановени на етап изграждане на земно легло и положена трошенокаменна настилка. Изпълнени са и част от фундаментите на железопътен надлез при пресичането на трасето на околовръстния път с жп линията София – Варна.

С изработването на проект, въз основа на който след това ще се пристъпи и към доизграждане на околовръстния път, трафикът ще се изведе извън центъра на Павликени. По уличната мрежа на града няма да преминават както транзитно пътуващите автомобили, така и потока от товарни камиони, превозващи материали от кариерите за добив на базолтоиди и на фракция.

Прогнозната стойност на обществената поръчка за проектирането на обходния път на Павликени е 150,000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 4 февруари 2021 г.