Начало Новини Здраве Отмениха всички събития в община Павликени

Отмениха всички събития в община Павликени

270
Павликени

Нови противоепидемични мерки въведоха на местно ниво в община Павликени. Причината е бързо нарастващия брой на новозаболели от CoViD-19 във Великотърновска област.

От вчера в Павликени и цялата община е забранено провеждането на събори и масови обществени мероприятия със струпване на хора на едно място, включително и веселите ритуали /сватби/ на открито. Целта на мярката е опазване живота и здравето на гражданите от разпространението на заболяването CoViD-19.

„Решението за това беше консултирано по време на заседанието на Общинския кризисен щаб за превенция на разпространението на заболяването коронавирус CoViD-19 при община Павликени. Взети са предвид и предложението от Главния държавен здравен инспектор, както и решението на Областния кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус, който в края на предходната седмица препоръча на всички кметове на десетте общини в областта да отложат провеждането на събори и масови мероприятия със събиране на много хора на едно място“, обясняват от местната администрация.

Във връзка с нареждането в Павликени се отменят фестивалът „Антична балканска земя“, планиран за 4 септември; фестивалът на павликенската традиционна кухня, планиран за 5 септември; състезанието „Офроуд 4х4 Павликени“, планирано за 25-26 септември; местни събори в няколко села; както и планираните мероприятия за есенния празник на града. Отменя се и едно разрешение за провеждане на сватба в с. Батак.

Провеждането на обществени мероприятия в присъствена форма на закрито се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението, в което се провеждат, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м и носене на защитни маски за лице от всички участници.