Начало Спорт Баскетбол ОУ „Св. Климент Охридски“ – Павликени отбеляза Европейския ден на спорта

ОУ „Св. Климент Охридски“ – Павликени отбеляза Европейския ден на спорта

157

На 29.09.2023 г. в ОУ „Св. Кл. Охридски“ – Павликени се проведе спортен празник във връзка с Европейски ден на спорта. Специален гост на мероприятието беше един от златните футболисти на България – Бончо Генчев, който поздрави всички ученици и ги мотивира да бъдат активни, както в спорта, така и във всяко друго начинание.

Денят мина под мотото „Спортуваме, действаме, променяме“. Включиха се всички ученици, учители и родители. Бяха организирани разнообразни дейности и спортове – волейбол, футбол, баскетбол, зумба, табата, щафетни игри, федербал, дърпане с въже, народни танци и много други. Родителите не бяха просто гости или публика, а активни участници в игрите, редом с учители и ученици.

Беше ден на спортна активност, на позитивни емоции и много забавление. Учениците получиха грамоти, лично подписани от футболиста Бончо Генчев, а също и футболни топки – подарък от госта.

.

Подаръкът на  училището към госта беше спортна свирка, с която да свири началото на футболния мач и сувенири, които символизират училището и родния край.

Ръководството на ОУ „Св. Климент Охридски“ изказва благодарност на всички родители, които се включиха в спортните игри и на специалния ни гост- Бончо Генчев  и обещава да продължи да насърчава учениците към активност в спорта и в живота като цяло.