Начало Спорт Футбол ОФК „Павликени“ взе точка в Левски

ОФК „Павликени“ взе точка в Левски

1208

ОФК „Павликени“ поднесе приятната изненада в 22-ия кръг на „В“ група, като направи 1:1 като гост на „Левски-2007″ и дори изпусна да вземе победата.

Двубоят в град Левски бе открит с възможности и пред двете врати. Павликенчани преди почивката заложиха на здрава защита и контри, което им донесе успех. При поредната контра Димитър Кушев финтира в центъра на отбраната бранителите Теодор Михайлов и Иво Върбанов и подаде на Стефан Иванов, който с шут покрай вратаря направи 0:1.

Не бяха изминали и 3-4 минути след попадението, когато ситуацията се повтори и Тодор Чирпанов остана сам срещу Иван Георгиев, но този път стражът на домакините спаси и не позволи резултатът да бъде увеличен. Отлична възможност за гол се откри пред Димитър Кушев, но от непосредствена близост таранът не успя да отбележи.

Домакините владееха повече топката и също създадоха положения, но не реализираха. Пред втората част картината на терена не се промени особено. Отново по-активни бяха домакините и усилията им в атака се увенчаха с успех в 69-ата минута, когато Тони Паликрушев с глава възстанови равенството – 1:1.

Те тръгнаха да вкарват и победен гол, но увлечени напред, в последните 5-6 минути можеха да бъдат наказани, като „Павликени“ организира две много опасни контраатаки, които за малко не доведоха до втори гол в тяхна полза. Така двата тима си поделиха точките.