Начало Спорт Футбол ОФК „Павликени” би с 1:0 „Академик” в областното дерби

ОФК „Павликени” би с 1:0 „Академик” в областното дерби

1257

Минимално 1:0 взе четвъртият в класирането „Павликени” над третия „Академик” в областното дерби на Северозападната „В” група. Единственият гол падна от дузпа в 55-ата минута, отсъдена от рефера Георги Давидов, който показа общо девет жълти и два червени картона. Мачът се игра на тежък терен, който предполагаше множество единоборства и нарушения, но съдията не позволи твърдата игра да премине в груба.

Преди почивката за домакините пропуснаха Додуров и Евгени Иванов, който от линията на вратарското поле би в тяло на свищовски бранител. За гостите Тошко Тодоров стреля в аут вместо в празната врата, а Николай Иванов не успя да вкара след пас на Денчев, поднесъл му топката около дузпата.

В 54-ата минута Димитър Кушев се пребори за топката и си я чукна край свищовски бранител, който я спря с ръка, преди таранът да излезе сам срещу вратаря Христов. Главният съдия посочи бялата точка, от която Борислав Иванов не пропусна за 1:0.

До края Иван Ганев се размина с изравняване, като би неточно с глава, възможност имаше и пред Денчев.

В 82-ата минута Тошко Тодоров изпусна нервите си след единоборство със Свилен Василев и го хвана за гушата, което му донесе червен картон. Секунди преди да изтече редовното време към съблекалните пое и Денчо Шипкалиев от домакините, който инкасира втори жълт и съответно червен картон.