Начало Новини Криминална хроника Павликени потъна в скръб – защо футболистите не пътуват с автобус?

Павликени потъна в скръб – защо футболистите не пътуват с автобус?

3860

Целият град Павликени потъна в скръб след трагичната новина за смъртта на четиримата футболисти от едноименния футболен отбор.

Димитър Кушев, 36 г., Георги ВълчевМашинката, 40 г., Генчо Стефанов, 38 г. и Ивелин Ивов Атанасов, 19 г. загинаха в тежка катастрофа на главния път Плевен – Русе, край разклона за село Горна Студена половин час след полунощ.

„Потресен съм, просто не мога да говоря. Димитър Кушев беше с контузия и му казах да не идва за мача, но той реши да подкрепи момчетата. Четиримата останаха в Козловец след мача с намерение да се приберат по-късно…“, сподели опечаленият треньор на ОФК „Павликени“ Димитър Тодоров.

Според полицията български ТИР е ударил внезапно изскочилото на пътя БМВ, чийто водач не спазил пътната сигнализация и не е спрял на знак „стоп“. Нарушението на правилата за движение се оказало фатално за момчетата. ТИР-ът е пътувал за Русе.

Автомобилът е бил управляван от 19-годишния Ивелин Атанасов с книжка от 9 месеца. Те са се прибирали от мач от турнира за Купата на аматьорската лига, в който техният отбор е гостувал в свищовското село Козловец. Павликенци са спечелили с 3:1 срещу ФК „Земеделец-93“.

Димитър Кушев е играл във ФК „Етър“. Той е семеен и оставя две деца сираци. Генчо Стефанов също е семеен.

Камионът с пернишка регистрация е пътувал за Русе. Управлявал го е 38- годишен мъж, с 10 години стаж зад волана. Пробата му за алкохол е отрицателна. Заради трагедията в Павликени обявиха ден на траур, а тренировките и следващите мачове на отбора са отменени.

Знаем, че финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов е отказвал автобусен превоз на отбора за други мачове, като например този с Козлодуй!

Питаме мизерника Манолов, който в момента летува на море, защо отборът не пътува с осигурен автобус и професионален шофьор, а с частните си автомобили?

Колко „спестени“ пари струваше животът на тези момчета?

Бог да прости загиналите без време!