Начало Спорт Футбол „Павликени” смачка с 5:0 „Гигант” (Белене)

„Павликени” смачка с 5:0 „Гигант” (Белене)

1130

Павликенчани взеха най-категоричната си победа от началото на първенството, като разгромиха с 5:0 „Гигант” (Белене). С по два гола се отличиха Тодор Чирпанов и Димитър Кушев, а един добави Димитър Димитров.

През първата част гостите от Белене се бяха окопали пред вратата си и това затрудни домакините, които дълго време не можеха да матират противниковата защита. Все пак усилията им дадоха резултат в 36-ата минута, когато падна първият гол. Николай Андреев проби отляво и центрира, а Тодор Чирпанов с удар от въздуха се разписа за 1:0.

„Павликени” усили натиска след почивката и головете заваляха един след друг. В 52-ата минута след центриране от ъглов удар отново Чирпанов с глава удвои резултата. След това попадение гостите от „Гигант” рухнаха. Само 4 минути по-късно таранът Димитър Кушев също се разписа с глава след подаване на Денчо Шипкалиев за 3:0.

Димитър Димитров в 67-ата минута бе изведен от Кушев, излезе сам срещу вратаря на беленчани и не сгреши – 4:0.

Петото попадение вкара отново Димитър Кушев в 81-ата минута с хубав удар от границата на наказателното поле. Нападателят можеше да стигне и до хеттрик, но друг негов удар срещна гредата. Павликенчани можеха да натоварят гостите и с още голове, като създадоха още две-три добри положния за гол, но последният съдийски сигнал дойде при 5:0.