Начало За Забава Театър Павликенският театър подготвя комедиите “Скакалци” и “Мъжки род – единствено число”

Павликенският театър подготвя комедиите “Скакалци” и “Мъжки род – единствено число”

1325

Комедиите “Мъжки род – единствено число” по френския автор Жан Жак Брикер и “Скакалци” по Ст. Л. Костов са включили в най-новия си репертоар артистите от любителския театър при НЧ “Братство – 1884” в Павликени. В читалищния салон сега е студено и репетициите вървят в сградата на общинската администрация.

За втора поредна година режисьор-постановчик е Тошко Димитров, човек с над 40-годишен сценичен стаж като артист, влязъл в ролята и на режисьор от миналата година, след отстраняването на предишния дългогодишен режисьор на самодейната театрална група и председател на читалището Дарина Митева. Тогава Димитров постави на павликенска сцена “Една калория нежност” по Георги Данаилов. Постановката има вече пет представления – две в Павликени, и по едно в Бяла черква, Левски и Златарица. Предстоят гостувания още и в Елена, Трявна, Горна Оряховица и Велико Търново. Очакват ги със същата постановка и в Руския културен център в София.

В новите 2 пиеси роли има почти за целия театрален екип, но кандидатите за артисти са много. “Не се оплакваме от липса на млади попълнения в състава”, заяви Тошко Димитров. В Павликени местният самодеен театър има дългогодишни традиции и продължава да съществува, въпреки конкуренцията от страна на телевизията и Интернет. Читалищните артисти са популярни сред населението и се радват на гореща подкрепа от местните си фенове.

„Тази година сме си поставили високи цели”, заяви още Димитров. “Освен че ще имаме две премиери – едната през май, другата през септември, ще участваме и в няколко театрални фестивала, които се организират в страната. Надяваме се, че така ще премерим сили с други сродни театри, ще почерпим от техния опит и ще получим точна представа и оценка и за нашата работа”, категоричен е Димитров.