Начало Новини История Павликенчани поднесоха цветя и се преклониха пред паметта на Апостола

Павликенчани поднесоха цветя и се преклониха пред паметта на Апостола

1602

Павликенчани поднесоха цветя и се преклониха пред паметта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Пред морената с барелеф на Дякона се събраха десетки граждани, официални лица, представители на политически партии и ученици, за да отдадат почит на българския герой.

„Всяка година отдаваме почит на Апостола, не защото така пише в учебниците по история, а защото така казват сърцата ни. Васил Левски е сред личностите, които най-здраво въплъщават в себе си идеалът за безкористност, смелост, жертвоготовност, проницателност, честност. Това са нашите християнски идеали и не бива никога да го забравяме!“, каза в официалното си слово кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той подчерта, че 143 години след обесването му, заветите на Апостола живеят в нас. „Нека да се вслушваме по-често в мъдрите думи на този млад мъж, който даде живота си, за да бъдем днес горди българи“, призова градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха представителите на Община Павликени и Общински съвет Павликени, училищните ръководства от Павликени и от с.Върбовка, представителите на политически партии, членовете на Общинския футболен клуб „Павликени“, екипът на общинския пазар, институции и граждани.

Стихове в памет на Васил Левски декламира десетокласникът Петър Йорданов от ПГАТ „Цанко Церковски“.