Начало Новини Криминална хроника Петима са задържани при специализирана акция срещу незаконния добив на дървесина на...

Петима са задържани при специализирана акция срещу незаконния добив на дървесина на територията на община Павликени

1200
дърва
дърва

Петима са задържани при спецакция за предотвратяване и разкриване на незаконен добив на дървесина се проведе в Павликенско, съобщиха от ОДМВР – Велико Търново.

Акцията се проведе вчера на територията на община Сухиндол, с участието на служители от отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Велико Търново, РУ – Павликени и РДГ – Велико Търново. Съставени са 7 констативни протокола по Закона за горите, 7 акта, от тях 4 по Закона за движение по пътищата, 2 по Закона за българските лични документи и един по Закона за гражданската регистрация, наложени са 7 глоби по фиш. Образувани са 10 бързи производства. От тях 7 за съхранение на незаконно добити от другиго дърва за огрев, без горска марка. Установените количества възлизат на около 47 пространствени куб. м. Други три бързи производства са образувани за превозване с каруци на незаконно добита дървесина.

В хода на акцията са установени три каруци, превозващи по около 0.5 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. В хода на проверката е изяснено, че дървата са незаконно отнети от района на ябълкова градина в близост до село Върбовка. Спецакциите срещу незаконния добив на дървесина ще продължат и в други общини на територията на ОДМВР – Велико Търново.