Начало Новини Петър Йорданов от Павликени спечели есеистичния конкурс на тема „Какво ми дава...

Петър Йорданов от Павликени спечели есеистичния конкурс на тема „Какво ми дава и какво ми взема Интернет“

2106

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов връчи награди на авторите на най-добрите ученически есета в конкурса на тема „Какво ми дава и какво ми взема Интернет“. Инициативата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е част от поредицата събития, посветени на 150-годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения и 135 години от членството на България в него, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Победител в конкурса е Петър Йорданов, на 16 г. от гр. Павликени. Журито избра още две талантливи деца, които получиха поощрителни награди – Исмихан Исмаилова на 13 г. от село Попица, община Бяла Слатина и Иван-Давид Иванов на 16 г. от град Казанлък. „Вие показахте, че ясно разбирате границата между реалното и виртуалното и уверено се справяте с предизвикателствата на света, в който живеем“. Това каза по време на церемонията заместник-министър Валери Борисов.

„Когато ние, организаторите на този конкурс бяхме деца, нашите родители ни предупреждаваха да внимаваме при пресичане на улицата и да не разговаряме с непознати. Днес, същите правила важат не само извън дома, но и в световната компютърна мрежа. Радвам се, че участниците в конкурса отлично познават плюсовете и минусите на този електронен свят и са готови да получат най-доброто от него“, заяви заместник-министърът. Той припомни основните правила за безопасно ползване общото цифрово пространство.

Всеки от участниците получи благодарствено писмо от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и дипляна с изображения на пощенски марки, отпечатани по повод 150-годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения.