Начало Новини Политика “Осра се лудият” – или как да извършиш публично политическо самоубийство “Христо...

“Осра се лудият” – или как да извършиш публично политическо самоубийство “Христо Кавалски стайл” на страниците на Фейсбук

3195
Христо Кавалски, активен борец против фашизма
Христо Кавалски, активен борец против фашизма

“Божкее…!!!….”

Кофата с лайната преля. Срамна, недопустима и политически самоубийствена, дори за червен пишман-политик, кандидат за народен представител и настоящ общински съветник в Общински съвет – Павликени, е позицията на страницата на Христо Кавалски във Фейсбук тук, относно разкритите системни кражби на държавно гориво в особено голям размер от местни полицаи, пожарникари и др.

С нея Христо Кавалски не само оправдава крадливите Павликенски полицаи и замесените в схемата шеф на местната противопожарна служба и съучастниците им бензинджии, а и приканва гражданите на Павликени към подписка в тяхна подкрепа. Горките – оставали без доходи срещу зима и със заеми?!

А, бе, Кавалски, ти нормален ли си или съвсем изтрещя? Повечето хора в общината и държавата отдавна са в това социално-битово положение, а не са престъпници и не посягат на чуждото!

Не те ли учат от централата на червената партия кога да говориш и кога да си държиш устата затворена, особено ако не пръщиш от интелигентност?

Гледай и прави като “кмето” Манолов, в чиято куродръжка си се превърнал – он мълчи като бит циганин или по-скоро като партизанин преди 9-ти септември – ни звук ни стон, “не човек, а желязо.”

Христо Кавалски да пише на стената си във Фейсбук за собствения си объркан и по-скоро гнил червен морал – защо като е общински съветник се натиска на немалка заплата в НЧ “Братство – 1884”. Трудовите му задължения там са да работи по проекти, но колко са спечелените до сега никой не знае. Е, какво тогава прави Кавалски? Нали е голям моралист, пък от две места пари взима и то без много да се по́ти.

Мисълта, че индивид с такова нерационално, инфантилно, налудничаво, противоречиво, скандално, самозвано, объркано, нелогично, некомпетентно, неквалифицирано, погрешно и правно-юридически неиздържано мислене ни представлява в местния парламент и недай, Боже, в народното събрание, меко казано ни ужасява. Срам и позор и да пази Господ.

Ето изявлението не, а излиянието на пишман-политика и дървен философ, Христо Кавалски от БСП, на неговата стена във Фейсбук (няма да редактираме пунктуационните и граматически грешки):

“През последните няколко дена нашия град – Павликени се прочу в страната. Това стана благодарение на едно телевизионно предаване, което в повечето случаи наистина помага на безпомощния обикновен българин.

За огромно съжаление обаче допринесе да останат без препитание не едно а няколко семейства от града. Както вече много от вас са разбрали огромна част от служителите на една от големите бензиностанции в град Павликени са уволнени. И то как, като са принудени преди това под натиска на психо-атака да подпишат молби за напускане по взаимно съгласие. Поне такива са слуховете, които вече са залели целия град. Това обаче не се казва, за него не се говори. Аз лично съм бил и съм клиент на тази бензиностанция. Никога не съм усетил лошо отношение и лошо обслужване към мен, като клиент. Да, някои ще кажат имали били вътрешни правила да не наливат в пластмасови туби гориво. Е добре така да е. Но спазва ли се това правило в страната? Та нали има камери на тези бензиностанции? Които ни снимат между другото без разрешение. Но това е друг въпрос. Боли ме, като обикновен човек защото наистина остават преди зимата цели семейства без работа. Само заради това, че са били любезни със своите клиенти. Друг е въпроса до колко са виновни и служителите на РУП – Павликени. Някой замислял ли се е дали са били принуди така да правят? Дали системата и пропуските в нея, както и “прекрасните” условия за работа в МВР не са принудили тези служители на реда така да постъпват? Разбира се ако някой е злоупотребявал с пропуските на системата трябва да си понесе отговорността. Но аз мисля и от наблюденията, които имам, че както служителите на бензиностанцията също така и служителите на МВР са били добросъвестни в огромната си част от работата, която са изпълнявали. Няма сектор в държавата в който да няма проблеми.

Последният и най-ярък пример е снощното среднощно приемане на държавният бюджет. Кое налагаше в три през ноща да се приема бюджет? А на следващият ден вместо от 8 часа сутринта НС да започне работа от 10 часа и то без кворум. Какво се случва? Кой е този , който иска нещата да се случват ей така набързо и в тъмното? Ето затова има и ей такива истории с туби и разни други подобни. Защото има явно големи проблеми във всички сектори.

Сега се смеем и се радваме на чуждото нещастие. Ама когато сме чували, че тези същите полицаи си купуват сами униформите и обувките тогава никой не обръща внимание. Да свикнахме в последно време да се радваме, когато на комшията му е зле. Кога ще се научим да се обединяваме в трудни моменти, да си помагаме и да не допускаме шепа хорица да ни правят на смешни. До кога ще важи поговорката: “За милиони няма закони а за кокошка няма прошка”? И също така мисля, че не може да се слагат всички под един общ знаменател. Не може да се опитваш да настройваш обществото към служителите на МВР или към всичките служители на една компания.

И ТУК Е МЯСТОТО ДА ЗАЯВЯ ЧЕ НЕ МИ ПУКА ОСОБЕНО, КОЙ КАКВО ЩЕ КАЖЕ ЗА ТОВА МИ ИЗКАЗВАНЕ. НЕ СЕ ПОДМАЗВАМ НА НИКОЙ, НО КОГАТО ТЕ СРЕЩНЕ РАЗПЛАКАНА МАЙКА И БАЩА И ДВАМАТА, УВОЛНЕНИ И КОГАТО ЧУВАШ ОТ ТЕХНИТЕ УСТА, КАК СЕ ПОДИГРАВАТ НА ДЕЦАТА ИМ В УЧИЛИЩЕ И ИМ ВИКА ДЕЦА НА РОДИТЕЛИ КРАДЦИ И КОГАТО ОСТАВАТ ГЛАДНИ СЪС ЗАЕМИ ПОСРЕД ЗИМА – ЕТО ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е НОРМАЛНО! ТЕЗИ ХОРА ЗАСЛУЖАВАТ ПОДКРЕПА!”

След като Христо Кавалски усеща нужда да се изживява като миров скръбник и е толкова милосърден към отявлените престъпници и загрижен за тяхното препитание и зимуване, които престъпници незнайно защо “ЗАСЛУЖАВАТ ПОДКРЕПА”, да продаде имуществото си, да се надупи, да разтвори широко задника си, да се раздаде и да се погрижи за тях и за всички други нуждаещи се от милосърдието му престъпници, а не да оправдава правенето на помен с чужда пита /в случая с държавния полицейски бензин, който горките полицаи били принудени да крадат, защото видите ли си купували униформите сами, пък имали заеми, пък идвало зима, пък преди това трябвало да ходят на море…/, което е присъщо в криминалната история на БСП, в която членува (национализация, колективизация и т.н.).

Мисли ли Христо Кавалски колко престъпления са извършени срещу личността и собствеността на жители на общината, както и на самата община и респективно държавата и колко от тези и други престъпления не са разкрити, защото краденият бензин не е служил за патрулиране и разследване, а за личното обогатяване на престъпниците с пагони? Не мисли, защото не му стига до там акъла, но устата му знае да говори.

Христо Кавалски заслужава да бъде уволнен на минутата от всички държавни, общински и партийни постове, които заема и да не бъде допускан до такива в бъдеще, заради думите му, които на черното казват бяло, оправдават пладнешки крадци и показват неуважителното му отношение към законите на Република България.

Христо Кавалски и подобните нему са риск за националната сигурност и трябва да бъдат държани далеч от властта и управлението на държавата във всичките им форми и разновидности.

Що за държавник, що за политик – смешник.

На зла круша – зъл прът.