Начало Новини Местни Поредното открито писмо на читател до „Кмето“

Поредното открито писмо на читател до „Кмето“

7115

Получено днес в редакцията на Павликени.com:

„Чета публикациите във Вашия сайт. Харесва ми това, че отбелязвате не само хубавите неща, но и проблемите на града, а те не са малко.

Искам да споделя нещо, което го знаят всички граждани в Павликени. Това е циганският звуков терор през месеците юли и август.

Тази година си дойдох при моите родители да прекарам отпуската си и да си почина от шумния и голям град, в който живея. Каква беше изненадата ми, че тишина и спокойствие така и не намерих. Почти всеки ден този етнос има повод за празнуване. Като се почне от циганските сватби, кръщенета, рождени дни или просто празнуват завръщане от гурбет. Нямаше делник, нямаше събота и неделя! От 13:00 часа следобяд започваха шумните маанета и продължаваха до полунощ с големи стрелби и задължително оцветявани от зари, достойни за Новогодишна нощ. Особено потърпевши са хората, живеещи в близост до циганската махала – Баренския квартал. Думкането е страхотно. Често се наемат оркестри с тон колони, озвучаващи стадиони. Изнасят се платформи, затварят се улици с тенти и това се случва с разрешението на кмета.

Пращали сме сигнали до 112, но полиция така и не отива, защото имало разрешително за такива „тържества“, а предполагам, че се и страхуват.

Лошото е, че българите вече не смеят да се оплакват, защото ако застанат с имената си, циганите са отмъстителни и няма да имат закрилата на местната власт.

В тези квартали живеят стари и болни хора, идват си млади семейства от чужбина с малки деца да прекарат почивката си в родния град. За съжаление няма спасение!

Най-голямата дъндания беше на 6 август. Още предните дни се окоси за първи път Долна поляна и там се настаниха цигански оркестри с мощна озвучителна техника. Издигната бе видео стена, разположиха се софри и се почна една вакханалия, чуваща се в целия град. Затваряхме прозорци при температура 37 С, но това не спасяваше.

Питам кмета чува ли тези маанета? (Не, не ги чува. Червеният кмет царува над града, живеейки в палат, построен с мръсни пари, в село Росица, далеч от циганския терор, който допуска да се вихри в града – бележка на редактора)Има ли в Павликени Общински съвет, който да защити беззащитните си съграждани от наглостта на циганите? Редовият българин плаща данъци и спазва законите, но явно те не важат за циганите.

Знам, че ще ми се отговори, че този шумен терор е само два месеца, но те стават все по-нагли и безпардонни! За какво интегриране говорим?

Мисля, че повече лятото няма да гостувам в Павликени! Не желая да се чувствам тормозена от хора, за които не важат законите на страната.

Това са снимки от подготовката на поредната циганска сватба, част от която става на улицата.“

– край на писмото –

Ето отговорът на безхаберния, нагъл и безпардонен цигански кмет на подобно оплакване от 2016.

Забележете, че тези „хора“ ПРОДАВАТ ДЪЩЕРИТЕ СИ като животни и то за какви суми, докато живеят за сметка и на гърба на всички нас. Другият логичен въпрос е от къде идват тези пари и отговорът е ясен – джебчийство, проституция, телефонни измами, кражби в страната и чужбина. А доколкото сме запознати, продадената булка трябва да изработи парите, за които е купена. С изключение на малцината, които всъшност са достойни хора – мръсно и проклето племе.

Внимание:

Редакцията на Павликени.com напомня на читателите на сайта, че нито веднъж не е била потърсена от представители на местната власт, в опит да адресират който и да е било от безбройните проблеми в общината, които сме довели до публичното внимание.