Начало Новини Криминална хроника Полицията по следите на мнимия брокер Ангел от Павликени

Полицията по следите на мнимия брокер Ангел от Павликени

1650
полиция

ОД на МВР в Бургас подаде за общодържавно издирване 24-годишния Ангел Стилиянов Стоянов. Младият мъж е обвинен, че е завлякъл няколко човека чрез фалшиви обяви за отдаване под наем на квартири в Слънчев бряг.

„Общо 9 са подадените жалби срещу Ангел Стоянов от Павликени, обединени са в една обща преписка, извършихме всички необходими действия и предадохме преписката в Районна прокуратура в Несебър”, заяви началникът на РУП – Несебър Живко Даскалов.

Ангел Стоянов
Ангел Стоянов

Миналият понеделник и вторник той е бил издирван на посочения адрес в личната му карта в родния му град Павликени, а след това и на други адреси, за които е имало информация, че е пребивавал.

Измамените хора са все търсещи работа в Слънчев бряг, които са му предплатили за наем на квартира за започващия сезон. Някои са броили и до края на септември. Оказало се, че такива апартаменти не съществуват и че обявите, които е пускал в интернет пространството фалшивият брокер на недвижими имоти не отговарят на истината.

С цялата си наглост, знаейки отлично, че го издирват Стоянов се обадил на 6 май в редакцията на „Флагман“ и заявил, че незаслужено е упрекван в измама, тъй като се бил свързал с „наемателите си” и вече им бил върнал част от парите, защото бил в невъзможност да им осигури квартирите.

Той не а казал къде се намира, но разговорът е записан и в него той твърди недоказуеми подробности, засягащи личния живот на една от жертвите му. От МВР са сигурни, че ще успеят да локализират в скоро време Ангел Стоянов и да го задържат.