Начало Новини Инфраструктура В Павликени прехвърлят на държавата три общински язовира

В Павликени прехвърлят на държавата три общински язовира

1174
Павликени

Павликени прехвърля на държавата безвъзмездно три общински язовира, а такава правна възможност дават последните промени в Закона за водите. Всичките ни язовири са изградени миналия век и Общината не успява да се справи напълно с ремонтите и реконструкциите, които изискват значителен финансов ресурс, казва финансов корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов. Затова неговата ялова администрация предлага трите водоема да минат под грижите на държавата, която за целта създаде специално предприятие.

Язовир „Смрадликата“ в Долна Липница е един от трите, които ще станат държавни. Той има площ от 46,600 кв. м. Вторият е „Горен капчук“ в Паскалевец с 26,553 кв. м. площ. Там има хидромелиоративно съоръжение, което също се прехвърля на държавата.

Третият имот е водностопанско съоръжение към язовир „Горско Калугерово“ към Вишовград. Съоръжението е язовирна стена на водоема, която се намира в павликенско землище. Водната чаша на язовира пък е собственост на Община Сухиндол, което поражда затруднения при стопанисване на водоема и свързаните с него хидротехнически и инфраструктурни съоръжения. С прехвърлянето на обекта към държавата ще създадем по-голяма сигурност на населението, твърди „кмето“ Манолов.