Начало Новини Криминална хроника Прокуратурата в Павликени e внесла в съда 102 акта, а 109 са...

Прокуратурата в Павликени e внесла в съда 102 акта, а 109 са осъдените с влезли в сила наказания

589

Броят на регистрираните престъпления в община Павликени за миналата година отчита сериозен ръст, което е увеличило и работата на местната прокуратура, отчита районният прокурор Атанас Филипов.

През годината прокуратурата е внесла за разглеждане в Районен съд – Павликени, 102 прокурорски акта. Обвинителните актове са 39 и са били доста повече от предходните две години. Внесени са 48 споразумения и 15 предложения за административно наказание. Така на съд са били предадени 106 лица, а са осъдени и санкционирани 110 лица. По отношение на 109 лица присъдите и решенията са влезли в сила.

Като приоритети в работата на държавното обвинение районният прокурор посочва подобряване на разследването, за да няма оправдателни присъди, върнати преписки, спрени дела срещу неизвестен и проточване на разследването повече от година.

Посочената статистика е в пълен разрез с пропагандните и очевидно лъжливи твърдения на “кмето”, че видите ли, градът и общината ни били процъфтявали.

Процъфтяват престъпленията, корпуцията, трафикът и употребата на наркотици, но обикновеният тръдов гражданин и селянин са далеч от измисления от червената пропаганда в града и общината разцвет.