Начало Новини Инфраструктура Противопожарен автомобил „Рено Мидлум“ получи РС ПБЗН-Павликени

Противопожарен автомобил „Рено Мидлум“ получи РС ПБЗН-Павликени

5254
пожарна

Ключовете за противопожарен автомобил и лек автомобил получи началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Павликени инж. Ваньо Джамбазов. Връчи му ги началникът на Районната дирекция ПБЗН-Велико Търново комисар Красимир Кръстев по време на официална церемония в града.

архимандрит Георгий
архимандрит Георгий

Новата пожарна кола е марка „Рено Мидлум“, а лекият автомобил е „Опел“. Модерният противопожарен автомобил бе осветен от архимандрит Георгий, който поръси за здраве машините и служителите в Районната служба.

Автомобилът е от най-съвременен тип и отговаря на най-строгите екологични изисквания. Основното му предназначение е гасене на пожари и извършване на широк кръг от аварийно-спасителни действия. Обемът на цистерната за вода е 3,000 литра, а обемът на цистерната за пенообразувател – 300 литра, обясни инж. Джамбазов. В специалното оборудване на автомобила са включени хидравлични инструменти, осветителни прибори, електрически генератор, пневматични повдигащи възглавници, моторен трион, моторна дискова резачка, противо-химическо облекло, топлозащитно облекло и много други.

В церемонията, на която за първи път бяха показани новите автомобили, участваха още кметовете на общините Павликени и Сухиндол – инж. Емануил Манолов и инж. Пламен Чернев, началници от областната дирекция на пожарната, служители в общинските администрации, кметове на кметства и др.

инж. Ваньо Джамбазов и комисар Красимир Кръстев
инж. Ваньо Джамбазов и комисар Красимир Кръстев

„Връчвам Ви ключовете на изключително модерен автомобил от ново поколение. Надявам се точно с него да успяваме да се справим с бедствията и стихиите и да обезпечим сигурността на гражданите на Павликени“, каза комисар Красимир Кръстев при представянето на техниката.

„Опазването живота, здравето, имуществото и материалните ценности на жителите е една от приоритетните задачи на Районната служба. Това ни задължава да отговорим на повишените изисквания на обществото със съвременни средства и със спецализирани автомобили“, каза инж. Ваньо Джамбазов. Той припомни, че за последно нов пожарен автомобил в Районната служба в Павликени е доставен през 1987г.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, който също настояваше Районната служба да получи нов противопожарен автомобил, изказа благодарността си за новата придобивка. „Благодаря на служителите на Районната служба за самоотвержената работа, с която през годините са помагали инцидентите в нашия град да бъдат сведени до минимум. Пожелавам Ви да имате по-малко проблеми в работата Ви, да сте на висотата на очакванията на нашите граждани.“, каза градоначалникът.

Демонстрация на възможностите на новия пожарен автомобил направиха огнеборците от РС ПБЗН-Павликени.