Начало Новини Професионалната гимназия в Павликени благодари на родителите на успелите си ученици с...

Професионалната гимназия в Павликени благодари на родителите на успелите си ученици с Вечер на победителите

282

ПГАТ „Цанко Церковски“ отпразнува постиженията на  своите ученици с „Вечер на победителите“. Събитието, което се провежда за първи път, събра родители, ученици и партньори на училището.  „Решихме да организираме Вечер на победителите, за да изразим нашето уважение и благодарност към Вас родителите, защото нашият труд не би давал такива резултати без Вашата подкрепа“, каза при откриването директорът на гимназията Миглена Желязкова. Тя сподели, че заедно с учениците са поканили и директорите на всички училища в общината, „защото зад постиженията им стои и работата на колегите от началния и основния курс на обучение“.

43–ма са  учениците – победители на гимназията постигнали отличен успех, изявили се в професиите, които изучават и завоювали призови места в регионални и национални състезания през изминалата учебна година. Те бяха удостоени със специални грамоти за успехите си, а семействата им получиха лично от директора благодарствени писма. За доброто настроение на гостите се погрижиха фолклорния танцов състав на ПГАТ „Цанко Церковски“ и музикалните таланти на училището, които се подготвят в различни школи в община Павликени.

Гости на Вечерта на победителите бяха кметът на община Павликени, директорите на училища и кметовете на населени места в общината,  бизнес партньорите на училището във всички професионални направления – „Механизация на селското стопанство“, „Полиграфия“ и „Машини и системи с ЦПУ“, както и представители на университетите, с които училището си партнира.