Начало Новини Образование Професионалната гимназия „Цанко Церковски“ в Павликени за първа година разкрива дуална паралелка

Професионалната гимназия „Цанко Церковски“ в Павликени за първа година разкрива дуална паралелка

1551

Професионалната гимназия „Цанко Церковски“ в Павликени за първа година разкрива дуална паралелка, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В специалността „Полиграфия“ след седми клас са приети 26 ученици, които ще трупат знания в учебна и в работна среда. Училището е избрано и за „иновативно“, заради новите интегрирани учебни предмети в програмата си.

Днес за учениците отвориха врати шестте училища в общината – четири основни, една гимназия и една професионална гимназия, а 163-ма първокласници са прекрачили училищния праг. По традиция всеки от първокласниците е получил два подаръка от кмета на общината – книжката „Кукуригу петленце“ със стихове от Цанко Церковски и „Родолюбива азбука“ на Павликени.

Гост в първия учебен ден, е бил кметът на руската община Стародуб Дмитрий Винокуров.

163 са първокласниците в община Павликени. Наред с ПГАТ „Цанко Церковски“, днес за учениците отвориха врати пет други училища в общината – четири основни и една гимназия.