Начало Новини Здраве Първа копка на нова фитнес площадка и паркинг в Павликени

Първа копка на нова фитнес площадка и паркинг в Павликени

373

С „първа копка“ започва изграждането на нова фитнес площадка и паркинг с 22 места в Павликени. Символичен старт на проекта дадоха „кмето“ на общината, председателят на Общинския съвет в града, активният борец против фашизма, другарят Христо Кавалски и управителят на фирмата-изпълнител инж. Иван Трайков.

Спортната площадка за фитнес на открито ще има съоръжение с лостове за набиране и греда за баланс. А също и стъпала за подскоци, успоредка, стойка за лицеви опори и комбинирано съоръжение. Планирани са осветление, пейки за отдих и шест паркоместа.

Непосредствено до площадката ще се изгради и нов паркинг с асфалтова настилка. Той ще бъде с 22 места за паркиране, включително и за хора с увреждания. Изграждането на паркинга в голяма степен ще реши и проблема с недостига на паркоместа в град Павликени.

Средствата за реализиране на обекта възлизат общо на 106,110 лв. с ДДС и са осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени.

„За по-малко от година нашият град ще се сдобие с втора фитнес площадка в полза на всички активни хора в Павликени“, каза „кмето“. Той припомни, че миналата година вече бяха открити изградените съоръжения за спорт на открито и детска площадка в друга част на града.

Автор на проекта за новата фитнес площадка е архитект Юрий Любомирски. За изпълнител на строително-монтажните дейности и за изпълнение на строителния надзор са избрани две фирми от Велико Търново.

Срокът за изграждане на новата фитнес площадка и за паркинга е 45 календарни дни.