Начало Новини Изкуство Първи Общински събор на пенсионерите се проведе в Павликени

Първи Общински събор на пенсионерите се проведе в Павликени

1569

Първи Общински събор на пенсионерите се проведе в Павликени. Под надслов „Българийо, за тебе пеем, за тебе стихове редим“ премина първата мащабна среща на възрастните хора.

10 певчески състава от пенсионерските клубове и 9 рецитатори от населените места в Общината се включиха в събора. На сцената на Народно читалище „Братство-1884“ те представиха своето творчество. Съборът се провежда като част от Културния календар на Община Павликени под патронажа на кмета инж. Емануил Манолов. Организатор на събитието е Общинската организация на пенсионерите с председател Евангелия Атанасова.

Авторите, които представиха най-добрите стихотворения бяха наградени. На първо място беше класирана Живка Танчева от град Бяла черква за произведението й „Български език“. Втора е Светла Колева с творбата „Българийо“. Трета – Мария Павлова за поемата „Пей, танцувай и ликувай, ти, славен български народ“.

Всички участници и самодейните колективи получиха грамота за представянето си и плакет с апостолите Св. Петър и Св. Павел, които са покровители на град Павликени.