Начало Спорт Разпуснаха ОФК “Павликени” до края на януари

Разпуснаха ОФК “Павликени” до края на януари

642

До края на януари ще почиват футболистите на ОФК “Павликени”, съобщи старши треньорът Димитър Тодоров. В четвъртък той събра възпитаниците си за последно тази есен. Състезателите си взеха заработеното и се прибраха по домовете си. Отборът финишира есента на осма позиция с актив от 28 точки от 8 победи, 4 ремита и 5 загуби. Головата разлика на павликенчани е 21:13. Защитата на тима и вратарите Венци Димитров и Ивайло Петков са се представили много силно, само есенният първенец “Левски-Лом 2020” е получил по-малко попадения – 5.

“Отборите в групата като цяло са равностойни, с малки разлики в класите. Като изключим тимовете от Видин и Трявна, всеки от останалите може да победи всеки. Ние сме на три точки от шестицата и мисля, че напролет можем да ги наваксаме. Толкова изравнени сили в нашата група до сега не е имало, така че предстоят много оспорвани мачове. Тук е важна ролята на съдийството, защото при равностойни отбори едно-две обратни решения накланят везните в едната посока. Ние не искаме да ни помагат реферите, но нека и да не ни ощетяват”, коментира Димитър Тодоров.

През зимната пауза той ще се опита да привлече 2-3 опитни футболисти, тъй като има кадрови проблеми.

“Срещу “Етър” в групата бяха 13 футболисти, срещу “Вихър” (Славяново) – 12, срещу “Янтра” (П. Тръмбеш) – 11. Имаме нужда от попълнения, надявам се да ги вземем. Благодарение на кмета инж. Манолов и ръководството на клуба при нас нещата са коректни във финансово отношение, осигурени са условия за подготовка”, завърши Димитър Тодоров.