Начало Новини Инфраструктура Рехабилитация на обществена зона за отдих започна в Павликени

Рехабилитация на обществена зона за отдих започна в Павликени

278

Рехабилитация на обществена зона за отдих започна в Павликени. Зоната със спортни детски площадки е във вътрешното квартално парково пространство в един от големите квартали в града. Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Местна инициативна група „Павликени – Полски Тръмбеш“.

Средствата за проекта са 195 хил. лв., като съфинансирането от бюджета на общината е в размер на 97 хил. лв. Предвижда се изграждането на мултифункционално игрище с изкуствена тревна настилка за волейбол и футбол на малки вратички, разширяване на съществуващата детска площадка.

На първата копка присъстваха областният управител инж. Георги Гугучков, директорът на Областна дирекция „Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция Цветан Иванов и управителят на фирмата-изпълнител на строителните дейности. Според кмета на Павликени, местните инициативни групи са добър инструмент за развитие на населените места, за подпомагане на малкия и среден бизнес и подобряване на инфраструктурата.