Начало Новини Бизнес Румен Тодоранов, Регионален фермерски съюз – Павликени: Изплатени са всички средства по...

Румен Тодоранов, Регионален фермерски съюз – Павликени: Изплатени са всички средства по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2017

1306

Изплатени са всички средства по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2017. Това каза Румен Тодоранов, земеделски производител и председател на Регионален фермерски съюз – Павликени, представител за региона на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/. Той посочи, че сроковете са били до края на месец юни. Приключили са дейностите по очертаване на масивите и имотите за директните плащания от Кампания 2018. Средствата се очаква да бъдат изплатени до юни 2019 година.

„Засега парите се изплащат периодично по различните мерки. Ако тези срокове се запазят, ще е добре. Но въпросът е сложен, тъй като има европейски изисквания. За тези субсидии държавата отговаря пред Европейския съюз. Не можем да кажем, че само от нашата държава зависи забавянето“, допълни Румен Тодоранов. Той съобщи, че в момента предстои кампания за подаване на декларация за сключване на доброволни споразумения по чл. 37 по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.