Начало Новини Политика Сайтът на Община Павликени се класира на 108 място по достъп до...

Сайтът на Община Павликени се класира на 108 място по достъп до информация – „честито“!

1321

Сайтът на Община Павликени, чиято вехта визия не е мръднала от далечната 2009 насам (датата на авторските права на сайта също не е сменяна 9 години), се класира на 108 място по достъп до информация измежду 567 институции, изследвани в България, което класиране е достъпно тук.

„Кмето“ Манолов може да плесне самодоволно с мазните си крадливи ръчички и да се поздрави, че все пак не е 567-ми в класацията.

Pavlikeni.bg, измежду други липсващи услуги, не предлага дори нещо толкова елементарно като превод поне на статичното си съдържание на английски език, въпреки многобройното англоезично население, живеещо в общината, но напълно забравено и маргинализирано от яловата администрация на финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов. Иначе Общината пилее пари за курсове по английски език за служителите си, а от всички сертифицирани такива, английски ползва само ЕДНА служителка. Да не говорим, че както предадохме преди броени дни тук, Общината публикува лични данни на своите граждани на сайта си в противовес с всички законови разпоредби в страната.

Забравихме ли да припомним, че докато пари за съвременен сайт няма, Манолов троши десетки хиляди на година за никомуненужен вестник, където мазната му физиономия е на всяка страница? Пардон, вестникът – „Павликенски глас“ всъщност е много нужен за разпространяване на червена кметска пропаганда на вниманието на застаряващия и измиращ негов електорат, който не ползва електронни средства за информация.

Пълно безхаберие и откровена тъпанарщина на всички етажи на властта на бул. „Руски“ №4 в града.

Докладът за общинския сайт може да видите тук.

Резултатите са обявени от фондация Програма „Достъп до Информация“, която повече от 20 години следва неотклонно мисията си да спомага упражняването на правото на информация.

От своето създаване през 1996 г. до днес ПДИ провежда постоянна кампания за подобряване състоянието на достъпа до информация в България и участва активно в международни мрежи и инициативи, свързани със защитата на правото на информация.

Повече за фондация „Програма Достъп до Информация“ може да научите тук.