Начало Новини Криминална хроника Санкционираха 55 граждани при специализирана полицейска операция в Павликени

Санкционираха 55 граждани при специализирана полицейска операция в Павликени

1391

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движение се проведе днес на територията на община Павликени. В акцията участваха служители от отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР – Велико Търново, РУ – Павликени и Дирекция „Жандармерия“.

Проверени са били 232 граждани и 81 автомобила. Съставени са 32 акта, от тях 7 по Закона за гражданската регистрация, 8 по Закона за българските лични документи и 17 по Закона за движение по пътищата. Наложени са 23 глоби по фиш. Образувано е едно бързо производство за нерегламентиран превоз на пътници срещу 47-годишния Р. В. от с. Върбовка, управлявал лек автомобил „Опел Астра“, превозващ хора срещу заплащане и упражняващ професията таксиметров шофьор, без необходимата правоспособност и разрешително.

От началото на месец май това е третата мащабна акция, проведена в малките населени места на територията на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Такива специализирани операции бяха проведени на територията на общините Златарица и Свищов.

При акцията в община Златарица бяха проверени 63 автомобила и 105 граждани. Съставени бяха 24 акта и наложени 14 глоби по фиш.

На територията на община Свищов бяха проверени 133 автомобила и 303 граждани. Съставени бяха 78 акта и наложени 30 глоби по фиш, издадени са били 11 заповеди за налагане на принудителни административни мерки и са образувани 4 бързи производства.