Начало За Забава Световна поп звезда ще пее за празника на Павликени

Световна поп звезда ще пее за празника на Павликени

365
Павликени

Световна поп звезда ще бъде поканена да пее за празника на град Павликени. Това съобщиха от Община Павликени.. Все още името ѝ се пази в тайна и се водят преговори, но организаторите обещават интересна програма. Следващата година ще премине под мотото “80 години град Павликени”. Селището е обявено за град на 29 юни 1943 г. Покана за кулминацията на тържествата са изпратени до президента Румен Радев, Националната гвардейска рота и до всички почетни граждани на Павликени.

От Общината планират и по-богат културен календар. За празника на града са предвидени още оперен спектакъл и участие на ансамбъл “Българе”, които ще представят последната си продукция.

Проявите ще започнат още на 29 април, когато ще се състои традиционният “Празник на яйцето”. Както всяка година и през следващата ще бъде отбелязан “Джулай морнинг”с участието на групите Б.Т.Р. и “Ахат”. “По идея на нашия съгражданин Димитър Томов ще се проведе и научна конференция, посветена на Павликенския край”, каза още инж. Емануил Манолов. В началото на септември в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” във В. Търново ще бъде подредена изложба с творби на участници в арт пленера “Павликени и светът”, който се провежда повече от 10 г. Той се организира от Община Павликени и Фондация “Аматерас”.
Предстои дигитализирането на творбите на участниците, които след това ще бъдат издадени в каталог. На изложбата във В. Търново ще бъдат поканени и посланиците на страните, от които е имало участници в пленера през годините – Япония, Корея, Германия, Финландия, Аржентина и др.