Начало Новини Светотатство: Благодатният огън от Йерусалим ще гори и в Павликени, пренесен от...

Светотатство: Благодатният огън от Йерусалим ще гори и в Павликени, пренесен от комунисти

1771

Благодатният огън от Йерусалим ще гори и в Павликени, съобщиха от пресцентъра на Общината. За трета поредна година частица от свещения огън ще бъде донесена в града с благословията на архиерейския наместник на Павликенска духовна околия архимандрит Георгий.

Благодатния огън се очаква да пристигне във Велико Търново от София на Велика събота в часовия интервал между 19:00 и 21:00 ч. От Старата столица до Павликени той ще бъде пренесен от кмета на град Бяла черква от БСП, Албена Тодорова, празноглавата, но руса послушница на „кмето“ Манолов, общинският съветник от БСП – мазното леке Христо Кавалски, което не спря да се вре и самопробутва и Сашка Александова.

Какво светотатство и наглост – покварени, финансово, морално, духовно нечистоплътни и невежи комунисти пренасят Благодатния огън. Наследниците на червената сган, която обезглави българската църква след 9 септември 1944 в продължение на 45 години, а преди това взриви църквата Св. Неделя в София на 16 април 1925 г., Велики четвъртък по стар стил.

Убити са над 150 души, ранените са повече от 500 по-късно от раните си умират още хора и броят на жертвите надхвърля 200.

Сред убитите са 13 генерали – повече, отколкото във всички войни, които България е водила преди това, 13 полковници, 6 подполковници, много други офицери, столичният кмет Паскал Паскалев, видни общественици и много обикновени граждани, включително жени и деца.