Начало За Забава Събития Селфи с щраус и над 1,000 омлета на Празника на яйцето в...

Селфи с щраус и над 1,000 омлета на Празника на яйцето в Павликени

1895

За поредна година Община Павликени организира Празник на яйцето, който тази година ще се проведе под мотото “Яйцето или кокошката?”. Фестивалът е единствен в страната, като миналата година присъстваха над 5,000 гости.

Празникът е свързан с живота и бита на местните и продължава през целия ден. Освен това в Павликени работи една от най-големите фирми за яйца в страната, която е и спонсор на събитието.

Фестивал тази година ще се проведе на 28 април в парка “Кирил Ракаров”, където забавленията ще подгрява тийнзвездата Гери-Никол. Предишната вечер ще гостува групата Стенли live, а водещ на празника ще бъде Николай Априлов.

Селфи с щрауса от близкия зоокът ще бъде хитът тази година. Всеки може да се порадва на птицата, намерила втори роден дом в Павликени. За първи път ще бъде проведена и томбола сред посетителите, а голямата награда е телевизор. И този път ще присъства най-добрата готвачка в града, която ще забърка над 1,000 вкусни омлета. Организаторите са подготвили още занимателни състезания с яйца, закачки с публиката, кулинарни изкушения и изложби, като песни и танци на гости и местни фолклорни колективи и детски градини ще съпътстват фестивала. С интерес се очакват песните и танците на фолклорния клуб “Люти чушки”, който винаги се радва на бурни овации. Изпълненията на детските градини от общината пък винаги привличат гражданите и гостите на празника.