Начало Новини Криминална хроника Съдът запорира 12 автомобила и 2 камиона на телефонен измамник

Съдът запорира 12 автомобила и 2 камиона на телефонен измамник

1272

Съдът в Павликени запорира 12 автомобила и 2 камиона, собственост на телефонен измамник. Запорът бе наложен по искане на районната прокуратура в града.

47-годишният Петър Г. от Ветово, който официално и по документи се води трайно безработен от години и без никакви доходи, има регистрирани на свое име 12 леки и 2 товарни автомобила.

Сега той е обвиняем за съучастие в извършване на телефонна измама, извършена в Павликени на 19 септември. Заедно със съучастника си Димитър З. също от Ветово двамата се представили за полицейски служители и задигнали чрез заблуда от две жертви общо 2,000 лв.

Към настоящия момент Димитър изтърпява наказание по друга присъда в затвора в Белене, а на Петър е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. След подадено искане от държавното обвинение съдът е наложил запор и е издал обезпечителна заповед върху всички МПС-та на Петър. За запора е уведомена и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Районната прокуратура в Павликени е изпратила на държавен съдия изпълнител в Русе определението на съда и обезпечителната заповед и е образувала изпълнително дело.