Начало Новини Свят Талисмани за късмет

Талисмани за късмет

1163

В следващите редове ще ви разкрием най-интересните талисмани за късмет от света. За никого не е тайна, че едни от най-разпространените талисмани са подковата и четирилистната детелина. Ще се изненадате обаче, когато научите колко странни талисмани има по света.

Така например един от най-уважаваните талисмани в Египет, е стълбата. В древността те поставяли стълба на гробниците, за да може душата да излиза, когато пожелае. Днес стълбата се е превърнала в талисман за късмет, стига обаче да не се минава под нея.

Както вече споменахме подковата е един от най-разпространените талисмани. Вярва се, че ако поставите подкова в дома си с рогата (краищата) нагоре, не само ще задържите късмета си, а и ще го увеличите. В никакъв случай не я поставяйте на обратно, ако не искате да разпилеете късмета си.

В Индия пък вярват, че всеки, който носи в себе си котешко око, ще защити благосъстоянието си. Още древните индийци вярвали, че камъкът им помага да се защитят от непредвидени загуби в работата и им помага да постигнат и задържат финансова стабилност.

В Турция един от най-разпространените талисмани, е назар. Всички го срещаме в ежедневието си като синьо мънисто за бижута с нарисувано око на него. Вярва се, че окото на Назар отблъсква лошата енергия и носи късмет.