Начало Новини Криминална хроника Тракторист на съд за смърт на работник край Павликени

Тракторист на съд за смърт на работник край Павликени

1509

Районната прокуратура в Павликени внесе в съда обвинителен акт срещу 43-годишен тракторист причинил смърт на млад работник под обърнато ремарке.

Произшествието стана на 16 юли м.г. на полски път край Бяла Черква. Кирил К. имал правоспособност за работа с трактори, земеделска, горска и мелиоративна техника. В деня на инзидента местен земеделски производител помолил свои познати, между които бил и пострадалия, да му помогнат да съберат бали сено, в местността „Кокарджа“ в землището на гр. Бяла черква.

Предоставил колесен трактор с прикачени към него две празни ремаркета, който бил управляван от обвиняемия, а останалите мъже се качили в първото прикачено ремарке. На около 2 км от градчето, при изкачване на неголяма височина, машината сама се изключила от скорост и тръгнала на заден ход в обратна посока. При движението си назад тегличите на двете ремаркета, заедно с предните управляеми колела на ремаркетата завили, което довело до безконтролно движение, напускане на пътя и навлизане в местност с трева, храсти и дървета, пише в обвинителния акт. Първото ремарке се завъртяло, последвал удар в трактора, при който ремаркето се преобърнало. Останалите работници успели да скочат, но Христо паднал под него. Ремаркето го затиснало. Младият мъж получил тежка гръбначно-мозъчна травма. Той бил откаран в УМБАЛ гр. Плевен, където след няколко дни починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Павликени.