Начало Новини Тренировките по шахмат в Павликени продължават шеста поредна година

Тренировките по шахмат в Павликени продължават шеста поредна година

509

Вече шеста поредна година децата на Павликени имат възможност да се обучават на шах, както и да се състезават в турнирите, организирани на територията на общината. Треньорите на ШК “Маринополци” Цвета Галунова и Даян Нинов провеждат тренировки в местните училища и градини през цялата календарна година.

През 2021 г. тренировки по шахмат се провеждаха без прекъсване в училище ОУ “Бачо Киро”, ДГ “Слънце” и ДГ “Вяра, надежда, любов”. Лятото чрез МКБППМН към Община Павликени занятия се провеждаха в сградата на Общината и бяха безплатни за децата. Комисията подпомага тренировъчния процес и през останалото време от годината. От началото на октомври стартират групите в училищата и градините, където всяко павликенско дете може да се запознае с тайните на древната игра и да се подготви за шахматни изяви. Участниците в школата по шах получават безплатни екипи и подаръци, изпращат им се допълнителни материали за работа, а част от тренировките се провеждат в онлайн среда.

“Много се радваме, че срещаме огромно съдействие от страна на МКБППМН в лицето на нейния секретар Георги Филипов, ОУ “Бачо Киро” в лицето на директорката Петя Неделчева, директорите на ДГ “Слънце” и ДГ “Вяра, надежда, любов” Грета Георгиева и Евгения Живкова, както и не на последно място на „кмето“ на община Павликени. Неуморимите ни общи усилия доведоха до значими успехи за децата на Общината, а всяка година над 70 деца се запознават с интелектуалния спорт. В момента събираме групите за новата учебна година, които стартират до броени дни. Всички деца са добре дошли! Вярваме, че шахматът изгражда изключително полезни качества и умения у децата, развива тяхното мислене, способност за концентрация, дисциплина и има ползотворно влияние върху тяхното цялостно развитие като личности”, заявиха Цвета Галунова и Даян Нинов.